Шофьорски Курсове

ПОВЕЧЕ ЗА КУРСОВЕТЕ

Често ни питат, „Колко дълго трае един обучителен курс, след който ще знаеш всичко? Любим наш отговор е „колко време отнеме, за да изпечеш един картоф”? За тези, които не са опитали, необходимо е да наблюдаваш прогреса на ученика, за д азнаеш кога е готов. Открили сме през годините, че е необходимо заедно – учителят и ученикът да решат кога е най-добре д апровеждат теоретичната и практическата част от обучението си. Винаги часовете се избират съвместно, уроците продължават, докато ученикът не се почувства сигурен на пътя. Разбира се имаме стандартен брой часове, който стигат в повечето случаи и са законно задължителни, отвъд тях – учениците сами преценяват дали са готови! Следим всяка една стъпка от Вашия прогрес, преди явяването Ви на изпит пред КАТ. Ако не успеете да минете успешно своят изпит ще уговорим с Вашия инструктор допълнителни часове за теория и практика, които ще осигурят успешно преминаване втори път.

Удостоверения

В зависимост от категорията превозно средство, което ще управлявате има различни тестове. За всички обаче задължителен е медицинският преглед – това е преглед, установяващ възможност или невъзможност да се управлява дадено превозно средство Проверява се дали имате нужда от очила докато управлявате превозното средство, дали имате други проблеми, които биха се оказали фатални при реални условия. За по-високи категории превозни средства се налага да се държи и така наречения психо тест.


Покажи ми , Кажи ми 

След като преминете тестовете и вземете своите удостоверения, ще Ви запонзаем с колата, която ще управлявате. Инструкторът ще Ви зпознае с основните части по двигателя и функционирането на автомобила. След като влезете в автомобила опитайте се да се успокоите. Проверете положението на огледалата, нагласете своята седалка и сложете колана. След това ще шофирате при различни условия – завои и наклон. Максималната скорост няма да надвишава 30, 40 км/ч. Ще се упражняват маневри, паркиране обратни завои, маневриране между различни препятствия Всяко Ваше действие ще бъд еоценявано от инструкотр аи ще се води дневник за тов акак се справяте, какво може да се подобри и на какво да се наблегне следващият път. Забравете, че имате инструктор до Вас, отпуснете се и се опитайте да разберете как действа автомобила – инструктора е там, за да Ви напътства, дава съвети и помага. По време на изпита си имате право да правите няколко минимални грешки – това са грешки, които не създават опасност на пътя. Те ще се броят срещу Вас, но все пак и с тях може да се премине изпита. Сериозни грешки не се допускат!


Подготовката

Трябва да пристигнете поне 10 минути преди началото на изпита. Това ще Ви предостави време да се успокоите и отпуснете. Преди да напуснете дома си проверете дали имате със себе си лична карта и всички необходими документи, които инструктора ви е посъветвал да вземете със себе си. Ако носите очила или контактни лещи, задължително ги вземете със себе си. Ако не носите някое от тези неща на теста ще бъдете върнати и няма да Ви бъдат върнати парите – такса за изпита. Когато дойде време за изпитаще се качите в колата и ще направите всичко , което Ви е учил инструктов а- ще проверите огледалата, проверите седалката си, ще се огледате, ще освободите от скорост и тогава ще запалите колата. Не бързайте, оглеждайте се на четери, никога не забравяйте мигача, не се поддавайте на напътствия от изпитващият – спри тук, завий там, изпревари, дай газ. Винаги следете знаците, ако това, което Ви карат да направите не е позволено – просто кажете на изпитващият – Това е забранено. Така може да приключи незабавно Вашият изпит – УСПЕШНО! Това е най-лошото на тази работа, продължаваме да губим най-добрите си клиенти ;)!


Каква кола да купя

Независимо дали сте преминали изпита си за шофьори или все още се учите да карате вече най-вероянто сте започнали да мислите за собствен автомобил. Преди да хукнете да оглеждате автомобилите от обявите, прочетете това.

Цена

Колко сте готови да изхарчите за новата си кола? Бъдете реалистични за това, което можете да платите за колата и винаги пресмятайте колко ще Ви струва, за да я поддържате и карате – гражданска, каско, винетка, гориво, консумативи и пр. Имайте предвид, че понякога допълнителните разходи стават доста внушителна сума!

Вид/модел
Направете кратък списък с автомобили, на които харесвате външния вид. Отново бъдете реалистични – проверете колко можете д аси позволите, винаги работете в ценовите си рамки. Знаехте че 70% от автомобилите се купуват заради външния им вид нали J?
Застраховка Проверете какво ще Ви струва застраховката за избраните от Вас автомобили . Като правило колкото по-мощна е колата, по-скъпа е застраховката. Винаги се замислете д анаправите каско на автомобила си, така ще можете поне по-спокойно да паркирате в началото! Никога не рискувайте да шофирате без застраховка. Това е сериозно нарушение и ще Ви струва скъпо, особено ако претърпите инцидент или нараните някого.

Ревюта/цени
След като изберете своите модели и вид автомобил – допитайте се до своите приятели, прочетете повече за тях по интернет, разгледайте списания с обяви, онлайн сайтове за продажба на автомобили и пазари/автокъщи. В повечет от тези места ще получите дост аинформация за автомобилите.

Употреба
Помислете за какво ще използвате колата си. Ако ще я позлвате за кратки пътувания в града, закупете нещо с малък двигател, което е икономично и е лесно да се паркира.

Екстри Решете какви екстри са Ви необходими. По този начин ще избегнете някои умни маркетингови промоции, които Ви предлагат десетки екстри, от които не се нуждаете. Винаги имайте предвид, колкото повече екстри има една кола, толкова повече неща могат да се повредят, повечето екстри изискват повече енергия, което повишава разхода на автомобила Ви.

Покупка от шоурум/автокъща
Тези места може да изглеждат стряскащи – големи, лъскави пълни с добре изглеждащи коли и продавачи. Веднага след като започнете да разговаряте с хората вътре ще се почувствате по-удобно. Винаги помнете при разговор с продавач в автокъща или магазин:

Вие сте клиента
Коклото и да са добри офертите, не се оставяйте да ви накарат да купите нещо, ако не се интересувате или не Ви харесва автомобилът. Продавачът ще ви предложи много оферти – това е енговата работа. Винаги контролирайте ситуацията.

Знайте цената си
Винаги бъдете сигурни, че получавате най-добрата цена. Винаги сравнявайте с цените в интернет и специализираните списания. Винаги бъдете готови да преговаряте – особено ако продавачът разбере, че ще отидете другаде, може д апротестират и да смъкнат цената си така или иначе.

Бъдете спокойни
Бъдете колкоте се може по-спокойни и неутрални при обсъждането на потенциална сделка. Бъдете приятелски настроени и настоятелни. Винаги контролирайте ситуацията, до момента, в който подпишете договора.

Финализирайте сделката единствено и сам окогато сте 100% доволни от покупката си
Ако сделката не е достатъчно добра за Вас – не подписвайте! Винаги има друг търговец и друга автокъща, в която да отидете. Бъдете реалистични , с това което искате и не подписвайте докато не сте сигурни какво точно получавате. Тестови автомобили Винаги питайте за тестовите автомобили – особено, когато имате ограничен бюджет. Това са автомобили, които с аползвани от клиенти, за да се тестват предимствата на колата. Карани са минимален брой километри, но цената им е доста по-добра от тази на новите автомобили.

Други начини за закупуване на автомобил

Закупуване на автомобил от частна обява
Най-атрактивната част е цената! Този, който продава автомобила няма допълнителни разходи з аперсонал, да поддържа магазин, данъци, реклама и пр. Следователно, човекът продаващ колата може да си позволи да намали цената и. Разбира се с по-добрата цена идват и повече рискове. Много рядко, но се случва продавачите се опитват да Ви продадат коли, които не са в движение или са крадени. Закупуването на автомобил по този начин може да е много добра сделка, но винаги трябва да бъдете нащрек и за скрити повреди по колата, които собственика се опитва да скрие. Никога не се срещайте с продавача на неутрална територия – срещнете се пред дома му. Бъдете сигурни, че регистрационните документи отговарят на адреса, където сте се видели. Не се доверявайте на мобилни телефони! Няма да получите гаранция, ако закупите повредена кола.
Шофьорски Курсове » Начало  •  Разширено търсене  •  ВИП участие в портала  •  Нови фирми  •  Най-разглеждани  •  ВИП фирми за шофьорски курсове  •  Добави фирма
ShofiorskiKursove.com ® 2008 - Портал и справочник за шофьорски курсове.

Проект на Premestvane.bg ® хамали и хамалски услуги